Det er vigtigt at få dine børn ud at dyrke sport

23 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Det er vigtigt at få dine børn ud at dyrke sport

Når du har at gøre med små børn og de lidt ældre af størrelsen, så er det virkelig vigtigt, at du som forældre motiverer og aktiverer dit barn til at dyrke en sportsinteresse, om den er konkurrencepræget eller ej.

Man kan ikke overlade den slags til de andre personer, der har med ens børn at gøre til dagligt såsom pædagoger, lærere med videre, for man bliver nødt til selv at tage teten og vise ens børn, at der findes en mere aktiv verden, end den mere stillesiddende, der er ved at erobre os i fritiden.

Og problemet er lidt, at det bliver en sovepude for os forældre, for det er jo rart, at man efter en lang arbejdsdag efter indkøb, hente børn og lave mad kan slappe af, uden at man føler sig forpligtet til at underholde ens børn også, indtil de skal sove – de kan bare få en computer, tablet eller andet, og så siger de ikke mere længe.

Men hele deres verden ender med at dreje sig omkring disse elektroniske apparater, så de ikke får rørt deres kroppe, lærer sammenholde i den virkelig verden og tabe og vinde med samme sind.

Vi magter bare ikke (også) at skulle køre vores børn frem og tilbage fra sportsaktiviteter, når vi nu endelig har fået lidt ro for dem.

Man kan dog mene, at forældrene har et ansvar for at vise børnene den side af tilværelsen, også selvom de måske ikke direkte selv giver udtryk for dette – de skal pejles i den retning.

Dette gjorde mange af vores forældre jo også for os, selvom vi måske ikke gad, men moderne forældre er blevet berøringsangste for deres egne børn, når de er trodsige.

Man er ikke en dårlig forælder for at vise dem en verden, de måske ikke kendte til -tværtimod.

Få dine børn op og ud at dyrke noget sport. Man kan gøre det hele året rundt.

 

Flere Nyheder