Er fodbold Danmarks nationalsport?

13 december 2019 Silje Hansen
Er fodbold Danmarks nationalsport?

Fodbold er en sport der kan dyrkes af drenge, piger, kvinder og mænd. Det er en sport vi i mange år har dyrket i Danmark. Det er en nationalsport som kan dyrkes på mange forskellige niveauer og planer alt efter, hvad man har lyst til. Fodbold er noget der fylder meget i Danmark. Det gælder både når det kommer til de lokale fodboldforeninger rundt omkring i landet, men også når det kommer til Superligaen som er den bedste danske liga for alle klubhold. Her ser vi blandt andet at fodbold også er i stand til at samle mange mennesker i forskellige aldre og med forskellige kulturelle baggrunde om en fælles ting, nemlig sporten. Her samles man for at støtte dem samme klub eller det samme land, når der spilles landskamp. Der sker automatisk et sammenhold og et bånd selvom man ikke kender hinanden. Selv om vi i Danmark kan være ret reserveret eller svære at komme i dialog med til hver dag, når vi skal møde nye mennesker, så er det noget fodbolden i den grad bidrager til. 

Hvor stort er fodbold i Danmark?

I Danmark er fodbold noget som samler nationen. Vi samles, når der er landskamp hjemme i stuen, på stadion eller på de lokale barer rundt omkring i byen. Fodbold er noget vi alle kender og har stiftet bekendskab med på den eller anden måde. Hvis vi bare går 20 år tilbage var det så stor en sportsgren, at når der spilles EM eller VM, så samles man enten på arbejdspladsen eller skolen for at se landskampen og støtte vores landsmænd. Vi er stolte af Danmark, hvorfor det er noget vi kan stå inde for, når vi som nation bliver præsenteret på den store verdensscene.  

Fodbold er også så stort i verden i dag, at det er en af de største handelplatforme i verden. I dag kan en fodboldspiller sælges for en milliard kroner, og lønningerne kan være tårnhøje for nogle af verdens bedste fodboldspillere.

Flere Nyheder