Find den rette varmepumpe Kastrup

Hvis du hver vinter går og ærgrer dig over den stigende pris på din elregning, kan det være, at du skal overveje en varmepumpe. Med en varmepumpe kan du skære en pæn sjat af din varmeregning – faktisk op imod to tredjedele – hvis du fortrinsvis opvarmer dit hus med elpaneler eller elradiatorer. Dette skyldes, at varmepumpens udnyttelse af elektriciteten er meget højere end et varmeapparat, som kører på el. Således er varmepumper mere skånsomme, både over for miljøet og over for din pengepung.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe er en anordning, som er udviklet til at udnytte den energi, der findes i jorden eller i luften, til at skabe varme indendørs. Mekanismen til denne udnyttelse består i, at en såkaldt fordamper som indeholder et kølemiddel, som har et lavt kogepunkt. Varmen fra omgivelserne i den udendørs del af varmepumpen får kølemidlet til at koge og dermed fordampe, og en kompressor sørger for, at trykket – og dermed temperaturen – stiger. Så varmes kølemidlet op, og kan hernæst afgive sin varme til en kondensator, hvorpå det cirkuleres tilbage til fordamperen – klar til at skabe ny varme. Den afgivne varme fordeles i huset ved hjælp af enten centralvarme systemet, eller som varm luft, som blæses direkte ind i stuerne.

Hvilke typer varmepumpe kan jeg få?

Der findes tre typer varmepumper: Jord til vand, luft til vand eller luft til luft. Afhængig af din boligsituation, vil disse tre forskellige typer varmepumpe dække forskellige behov. En jord til vand varmepumpe – også kendt som slet og ret ”Jordvarme” – kræver, at du har et vist areal, hvor slangerne til jordvarme anlægget kan lægges ned. Dette kan for eksempel være en have – denne skal så være på mindst 450 kvm – eller en sø. Jordvarme er absolut den mest effektive måde, hvorpå du kan opvarme såvel brugsvand (til bad, håndvask, rengøring mv.) som rumopvarmning via vandradiatorer og gulvvarme. Du skal være opmærksom på, at du skal bruge en tilladelse fra kommunen, førend du begynder at lægge rør til jordvarme.

Bor du i lejlighed, eller er din have meget lille, kan du selvsagt ikke benytte dig af jordvarme. Her kan en luft til vand varmepumpe være løsningen. Denne fungerer i princippet lige som en jord til vand varmepumpe. Denne type anlæg er knap så effektivt, men fylder til gengæld ikke så meget.

Luft til luft kan bruges i huse uden centralvarmeanlæg, som erstatning for radiatorer. Et sådant anlæg fungerer samtidig fint som air condition, og varmer op og lufter ud meget hurtigt. Få mere at vide om varmepumper på http://www.gramenergi.dk/varmepumpe-kastrup/