Mobillån – hvad skal du overveje?

29 maj 2017 Camilla Skøtt
Mobillån - hvad skal du overveje?

Har du prøvet at stå og mangle penge? Sådan helt akut? Så har du garanteret overvejet et mobillån og måske endda optaget et? Det har jeg i hvert fald, og jeg har faktisk gjort det nogle gange, så jeg føler mig efterhånden rimelig kendt i lånelandet – og de erfaringer jeg har gjort mig, vil jeg gerne dele med dig, så du får den bedst mulige oplevelse med at låne penge via mobilen.

Fordelene ved mobillån

Fordelene ved mobillån er mange, og det er da også derfor, at jeg har benyttet mig af dem flere gange. Det er et lille lån, og det udbetales hurtigt. Du skal dog være opmærksom på, at løbetiden på lånet ofte er ret kort, så du skal være sikker på, at du kan betale tilbage inden for de fastsatte rammer – ellers bliver det hurtigt en dyr fornøjelse.

Som jeg ser det, så er der følgende fordele ved mobillån:

– Det er sjældent, at der er krav til din indtægt

– Du skal ikke forklare, hvad pengene skal bruges til

– Du skal ikke stille sikkerhed for lånet

– Ansøgningsprocessen er kort

– Pengene udbetales hurtigt

Der er selvfølgelig andre fordele, men det der vægter højest er helt klart den korte ansøgningsproces og hurtige udbetaling.

Hvordan finder man det bedste lån?

Personligt bruger jeg altid 117banker.com, når jeg skal låne penge. Deres hjemmeside er super brugervenlig, og det er let at filtrere låneoversigten, så den passer til det, jeg leder efter.

Når du skal finde det bedste lån, så skal du primært kigge på ÅOP og løbetid. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent, og som navnet så tydeligt beskriver, så er det den samlede omkostning i procent på ét år – altså inklusiv gebyrer m.m. Løbetiden er den tid du har til at betale dit lån tilbage, og du skal sikre dig, at den er lang nok i forhold til din økonomiske situation.

Hvornår kan du tage et mobillån?

Alle kan som udgangspunkt søge om at optage et mobillån, men du bør overveje nogle ting, inden du gør det:

– Lånet bør aldrig optages for at betale gammel gæld af.

– Lånet bør ikke optages, medmindre du er sikker på, at du kan betale tilbage inden for den givne løbetid.

Hvis ovenstående ikke er aktuelt for dig, så er der ingen grund til, at du ikke skulle optage et mobillån. Og husk på, at det altid er gratis at sende ansøgningen af sted, og du forpligter dig ikke til noget, før du underskriver kontrakten.

Flere Nyheder