Modtag gratis behandling for dit alkoholmisbrug

02 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Et alkoholmisbrug går ikke kun udover misbrugeren selv, men omfatter som regel hele familien – fra kone eller mand til børn. Derfor er det ofte også familien der sætter “stolen for døren” og beder misbrugeren at gå i behandling for sit misbrug. Det kan du læse mere om på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

I dag ses et misbrug på lige fod med alle andre former for sygdomme og er derfor gratis. Forudsat at man opgiver sit cpr. nr. Det skyldes at lovgivningsmæssigt skal en betaling knyttes til et cpr. nr. På lige fod, som hvis du besøger din læge. Der er flere former for behandlinger, men samlet set tager de udgangspunkt i dig og dit misbrug.

alkoholbehandling

En helhedsorienteret behandling

Tidligere troede man at det var nok at sørge for at afruse og så give en misbruger et glas antabus og så var han eller hende kureret for sit alkoholmisbrug. I dag ved man at det ofte er langt mere kompleks og derfor er en del af behandlingen også, at kigge på de bagvedlæggende årsager til misbruget og give misbrugeren nogle værktøjer til, hvordan dagligdagen kan håndteres uden brug af alkohol.

Når behandlingen er slut og misbrugeren skal tilbage til sin hverdag er det stadig muligt at være tilknyttet behandlingscenteret. Det kaldes populært efterværn. Her kan du få hjælp til at finde en bolig, nye sunde aktiviteter der kan erstatte fællesskabet med dine gamle venner, som med garanti også har haft det samme store forbrug af alkohol. Du har mulighed for at få hjælp til at søge job eller pension, alt efter din situation.

Mange vælger desværre at vende tilbage til gamle vaner, af ren og skær kedsomhed og ensomhed, hvis de ikke får hjælp og det er her efterværn kommer ind.

Der bruges også meget tid på at opbygge en relation til gamle venner og familie.

Flere Nyheder