Udfoldelsesmuligheder med en gæstebog

Ved du hvad?

Der er faktisk mange tidspunkter, tilfælde og steder, hvor man anvender en gæstebog. Mange tror, at den eneste årsag til at bruge en gæstebog er i forbindelse med officielle begivenheder, der knytter sig til specielle overgangsritualer eller jubilæer – såsom konfirmation, bryllup eller bryllupsdage – hvor man vil have de tilstedeværende til skriftligt at markere med en besked, dato og underskrift, at de har deltaget ved eventet.

Men der er faktisk mange andre lejligheder, man kan bruge en gæstebog, og man kan faktisk opfordre til, at man gør andet end bare at efterlade en tilfældig besked i bogen.

Gæstebøger kan bruges ved blandt andet større events, hvor det ikke drejer sig om at fejre en bestemt person eller et par. Det kan være, der for eksempel er tale om et førstegangsforsøg på en større anledning. Det kunne være upremieren på en festival, hvor alle de medvirkende, høj som lav, lige vil signere, at de var med ved begivenheden og afviklingen, så man altid kan se tilbage på, hvem der var med første gang. Så kan man gentage succesen med den samme gsætebog eller ny en ny udgave hvert år for at se, hvem der har været gengangere, og hvem, der var nye kræfter.

Mange feriegæster har nok også oplevet, at der er gæstebøger ved hoteller og lignende. Det bliver en chance for gæsterne til at efterlade noget det sted, hvor de holdt ferie, som en omvendt souvenir. Så kan man eventuelt ved tilbagevenden til samme hotel gense ens besked i gæstebogen.

Men blandt andet ved konfirmation kan man opfordre gæsterne til at gøre andet end at skrive en sød besked. Det kunne være, at man skal skrive et godt råd til konfirmanden, som vedkommende først må læse, når personen fylder 18 år.

Det kunne også være, gæsterne skriver en hemmelighed om dem selv, som kun er tiltænkt konfirmandens øje ved senere lejlighed.